Oudere blogs

CONTACT

Praktijk Marieke
Vijverweg 4
Aduard

info@praktijkmarieke.com
06.30189089

Facebook: facebook.com/praktijkmariekewilschut

GRATIS E-BOEK

Klik hier voor het aanvragen van een gratis e-book

OVER PRAKTIJK MARIEKE

Praktijk Marieke is een handreiking voor jou. Met behulp van reiki en/of coaching help ik jou je balans te (her-)vinden en te groeien. Of om gewoon lekker te ontspannen. Ik werk zowel met kinderen als volwassenen.

 

Energetisch aankleden: mijn ochtendmeditatie

Zoals ik mij elke ochtend aankleed met fysieke kleding, zo kleed ik mij ook aan met energie. Het is geen verrassing dat ik mij met energieën, de onzichtbare stromingen in het leven bezig houd. Als hooggevoelig persoon is dit op mijn pad gekomen, omdat ik overspoeld raakte door energieën en prikkels. Door mij ’s ochtends via meditatie bezig te houden met mijn eigen energieveld, kan ik beter bij mezelf, in het hier en nu, blijven en raak ik minder snel overprikkeld. Omdat het mij helpt, wil ik deze ochtendmeditatie ook graag aan jullie aanbieden.

In het onderstaande filmpje kun je de meditatie helemaal volgen. In dit blog leg ik meer uit over het nut en de werking ervan.

Visualiseren
Deze meditatie is voornamelijk een visualisatie. Dit houdt in dat je je voorstelt dat iets gebeurt. Als je een beelddenker bent, kun je het voor je zien. Of anders kun je het voelen, bijvoorbeeld. Eigenlijk gebruik je je fantasie, je gedachtekracht, ten bate van jezelf. Dit kan enige oefening vragen, zoals bijna alles door oefening beter wordt.

Om te beginnen, ga ik op een rustige plek zitten, met rechte rug. Dan sluit ik mijn ogen en adem rustig in en uit.

1. Aarden
Het aarden, of gronden, kan op vele manieren. Zo heb ik eerder een boom meditatie gepost op YouTube, waarbij de wortels van de boom ook voor aarding zorgen. In deze ochtendmeditatie laten we een koord vanaf het wortelchakra (bij je stuitje) naar de kern van de aarde gaan. Met aarden verbind je je energiesysteem met de aarde, wat allerlei voordelen oplevert. Je bent meer verankerd in jezelf en in het hier en nu. Daarnaast kun je ruis die je hebt opgebouwd via die verbinding afvoeren naar de aarde. Prikkels, emoties van anderen, dat soort dingen. Zoals alle ‘shit’, zet de aarde jouw energetische ruis om in iets voedzaams. Het maakt dat je je kalmer en helderder voelt en dat je kunt ontspannen. Verder kun je energie uit de aarde opnemen. Via je koord voed je je energieveld, zoals je je lichaam ook voedt met voedsel.

2. De Bron
Daarna verbinden we ons vanuit de kruinchakra (op je kruin) middels een koord met de Bron. Of God, het universum, of wat voor jou maar goed voelt. Het gaat erom dat het bij jou past en dat jij het voor je kunt zien. Dit koord doet eigenlijk hetzelfde als de aarde, het zuivert ruis en het voedt je energieveld. Alleen waar de aarde kalm, koel, yin, is, is de Bron activerend, warm en yang. Beide energieën samen maken een mooie balans voor je energiedieet :). Daarom laten we in de meditatie beide energieën in ons systeem stromen. Je stopt wanneer het voldoende voelt voor jou.

3. Het veld om je heen
Beide energieën laat je vervolgens verder door je systeem stromen, waarbij je als het ware overstroomt en de energie ook om je heen komt. Daarbij creëer je een soort lekker energiebadje om je heen. Dat kan je over het geheel een prettig, gekoesterd gevoel geven. Het is tevens een beschermlaagje tegen minder fijne prikkels.

4. Jouw ziel
De volgende stap is minder vaak gebruikt in dergelijke meditaties. Ik heb hem ertussen zitten, omdat ik de neiging heb snel het contact met mezelf te verliezen. Hooggevoelige, en bijvoorbeeld ook autistische, personen hebben vaak moeite met goed in hun lichaam zitten, qua energie. Daarom is mijn volgende fase in het aankleden dat ik mijn zielenlicht in mijn hele lijf laat schijnen. Dat mijn ziel, mijn essentie, ikzelf, mijn hele lichaam in bezit neem. Mijn lijf is van mij en ik mag het helemaal ‘bewonen’. Ik stel het voor als een licht dat ergens in mijn lichaam begint en steeds groter wordt. Ik schijn ook graag mijn licht door in dat energiebadje om me heen, gewoon omdat het prettig voelt. Hier ben ik!

5. Laagjes
Om mijn energieveld vervolgens te beschermen tegen al die prikkels en ruis van buitenaf, plaats ik daarna een gouden ei over mezelf. Het valt om het energiebadje, dus ik heb bewegingsruimte in het ei. Het ei is doorzichtig, dus ik ben niet helemaal afgesloten van de buitenwereld (dat voelt voor mij niet goed; ervaar zelf wat voor jou goed voelt voor wat betreft de dichtheid en grootte van het ei). Gouden energie houdt je energieveld zuiver. Het zorgt ervoor dat de prikkels buiten het ei blijven.

Het volgende laagje kan een laagje zijn om elektromagnetische stralen, of gifstoffen te weren. Die doe ik er graag tussen, gewoon om mijn lijf extra te ondersteunen. Het is een extraatje. Je gedachtekracht is oneindig groot; als jij de intentie zet dat je beschermt bent tegen schadelijke stoffen, dan gaat jouw hele systeem aan het werk met die intentie. Zelf merk ik dat het werkt, omdat ik ga gapen, of zuchten, of moet boeren… Dat zijn tekenen van energetische zuivering.

Het laatste laagje is een soort onzichtbaarheidscape, een soort Harry Potter gereedschap. Het is blauw licht, dat weer over je ei heen gaat. Dit blauwe licht maakt je onzichtbaar voor duistere intenties. Bijvoorbeeld mensen die boos op je zijn. Dit is vooral helpend als je zelf nog ‘haakjes’ hebt, waar zoiets aan kan haken. Dat wil zeggen: dat je nog trauma’s en triggers hebt, waardoor je bijvoorbeeld erg kunt zitten met een nare opmerking van iemand, of geneigd bent je te laten meevoeren in een twistgesprek. De duistere intentie kan je niet vinden, wat het voor jou een stuk rustiger maakt! Dit kan ook gaan om iets wat in het collectief rondhangt, of iets op tv, bijvoorbeeld.

6. Hoger Zelf
Ik zet mezelf ook graag in het licht van mijn Hoger Zelf. Dat kun je zien als een grotere en wijzere jij, waar jij een deel van bent. Het kent jouw pad en jouw behoeftes en begeleidt jou hierin. Je stelt je simpelweg voor dat recht boven jou een spot, of zonnetje, is dat recht op jou staat. Zodat je middenin dat licht staat. Daarmee zorg je voor een goede verbinding met het Hoger Zelf. Van die dingen: altijd mooi meegenomen.

Aangekleed!
Nu ben je energetisch aangekleed! Het gaat erom dat het jou dient, het zijn allemaal geen ‘moetjes’. Je voelt vanzelf wanneer iets jou kan helpen en op welke manier dan. Misschien past bijvoorbeeld de boom meditatie beter bij jou (daar zit het aarden en het afstemmen op de Bron ook in). Of misschien wil je juist nog intensiever met energieën werken ’s ochtends. Het kan ook per dag verschillen. Ik heb door de jaren heen allerlei gereedschap verzameld voor mijn ochtendmeditatie. Uit de Chinese geneeswijzen, uit de mindfulness, het Boeddhisme, etcetera. Afhankelijk van hoe ik mij voel en hoe mijn dag wordt, pas ik mijn ochtendmeditatie aan. Mijn energetische kleding. Zoals ik mijn fysieke kleding afstem op het weer en mijn gemoedstoestand. Soms aard ik mezelf tussendoor, of laat ruis wegstromen. Zoals ik overdag tussendoor een jas aan of uit doe, of mijn rok rechttrek. Het is in ieder geval fijn om voor het slapen gaan nog de ruis weg te laten stromen, of de boom meditatie te doen, voor een goede nachtrust.

Hier is eindeloos veel over te vertellen. Ik kan me voorstellen dat je meer wilt weten over goede energetische bescherming. Of over overprikkeling, gevoeligheid, bij jezelf blijven… Je kunt mij altijd vrijblijvend een bericht sturen hierover. We kunnen dan samen kijken waar jij behoefte aan hebt en wat voor rol ik daarin kan spelen. Tips voor blogs of filmpjes zijn natuurlijk ook welkom!

Bij deze de meditatie:

En voor de volledigheid ook de boom meditatie: